Villa Parcs
zomer franse alpen

Onze tips: Zomerse activiteiten in de Franse Alpen

Zomers genieten in de Franse Alpen

Beleef een zomervakantie om nooit te vergeten in de natuur van de Franse Alpen! Hier onderneemt u de avontuurlijkste outdoor activiteiten in de veelzijdige natuur, bezoekt u historische plaatsjes en proeft u de heerlijkste wijn en streekgerechten. Vanuit uw comfortabele vakantiewoning bent u zo bij de tofste activiteiten; wij lichten onze aanraders voor u uit:

zomer franse alpen

Ontdek de mooiste wandelroutes

De Franse Alpen staan bekend om hun imposante bergtoppen, uitgestrekte alpenweides en heldere bergmeren. Maak een prachtige wandeling door Parc National de la Vanoise met wandelroutes van diverse moeilijkheidsgraden. Hier spot u dieren als gemzen, steenbokken en marmotten. In de omgeving vindt u ook de Mont Blanc met een indrukwekkende hoogte van 4807 meter. Hier omheen vindt u wandelroutes die u een spectaculair uitzicht geven op dit bergmassief.

Verken de Franse Alpen op de fiets of mountainbike

Spring op de fiets of mountainbike en ontdek de unieke omgeving van de Franse Alpen. Volg de Col de la Madeleine die u leidt door prachtige alpenweiden en valleien met de indrukwekkende bergwanden op de achtergrond. Voor wat meer uitdaging volgt u de bergpas Col de Chaussy met vele haarspeldbochten of de Col du Galibier; een stevige klim met als beloning een schitterend uitzicht op de valleien en een groot gevoel van voldoening.

Ga op avontuur in de lucht; zweefvliegen en paragliden

Bewonder de Franse Alpen vanuit een heel nieuw perspectief en ga eens zweefvliegen of paragliden! In de omgeving vindt u honderden scholen die lessen en cursussen aanbieden en waar u door ervaren bergvlieginstructeurs wordt begeleid tijdens uw vliegavontuur door de bergen. Hierbij maakt u gebruik van de aanwezige thermiek. Wist u dat de langste vlucht met een paragliding maar liefst 100 kilometer bedraagt?

zomer franse alpen

Klimmen en 'via ferrata'

Bent u een echte avonturier die wel houdt van een uitdaging? Ga dan eens (onder begeleiding) klimmen langs de bergen en rotsen van de Franse Alpen. Populair is ook 'via ferrata'; een parcours volgen langs de rotswand dat met staalkabels is uitgezet. U zit hierbij vastgezekerd aan de staalkabel zodat u bij een val hieraan blijft hangen. Dit is een hele gave en uitdagende activiteit!

Proef de smaak van Zuid-Frankrijk

Tijdens uw zomervakantie in de Franse Alpen wilt u uiteraard de heerlijkste streekgerechten proeven zoals een lekkere kaasfondue of een typisch Franse ovenschotel zoals Tartiflette of Berthoud. Volg ook zeker de wijnroute langs de vele wijngaarden in de Savoie die mooie wijnen produceren.

Ervaar de geschiedenis van de Franse Alpen

Een bezoekje aan een historisch plaatsje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw zomervakantie in Frankrijk! Bezoek Chambéry met een unieke kathedraal, indrukwekkend kasteel en een bijzondere fontein met waterspuwende olifanten. Een andere aanrader is Méribel; dit bergdorpje ligt direct aan een skigebied, maar ook in de zomer is hier meer dan genoeg te ontdekken. Zo worden er vele sport- en culturele evenementen georganiseerd waarbij u écht de sfeer van de Franse Alpen proeft.

zomer in de franse alpen

Ervaar het zelf tijdens uw zomervakantie bij Villa Parcs!

De Franse Alpen zijn een uitstekende bestemming voor uw zomervakantie dankzij de veelzijdige natuur, de uitdagende outdoor activiteiten en de gemoedelijke sfeer in de bergdorpjes. Voor een comfortabel verblijf moet u bij Villa Parcs zijn; wij bieden luxe chalets, villa's en appartementen op schitterende locaties in het zuiden van Frankrijk. Of u nu midden in het berglandschap verblijft of op het platteland; wij bieden voor ieder gezelschap een geschikt verblijf! Mogen we u ook verwelkomen voor een zomervakantie in de Franse Alpen?

Bekijk al onze bestemmingen:

Nog meer inspiratie opdoen? Lees onze andere blogs: